keskiviikko 5. maaliskuuta 2008

Keitä puheenjohtajakiertueelle?

SDP:n puoluehallitus päätti järjestää SDP:n puheenjohtajaksi pyrkiville ehdokaskiertueen. 18 paikkakuntaa käsittävä kiertue tulee pitämään SDP:n otsikoissa ympäri Suomenniemeä koko kevään.

Kokoomus teki vastaavan kieruteen, kun heillä oli puheenjohtajanvaihto viimeksi käynnissä. Se tuotti melkoisen määrän lehtileikkeleitä. Merkillepantavaa tuossa kiertueessa oli se, että valituksi tullut puheenjohtaja nousi loppumetreillä valittuksi tultavan paikalle (kts.tästä gallup-kehitys). Matikainen oli suosikki Suomen kansalta kysyttäessä, mutta puolueväki laittoi lähes koko ajan asiat hieman toiseen järjestykseen. Matikaisen gallup -tähti myöskin hiipui matkan varrella tasaveromallin esittämisen ja kiertueelle osallistumisen "ongelmien" johdosta


Jännä katsoa, miten SDP:ssä käy?

Puoluehallitus asetti kuitenkin ehdon, että kaikki, jotka vaan ilkeävät itseään SDP:n puheenjohtajaksi esittää, eivät pääse mukaan mediahuomiota tuovaan kiertuerumbaan. Tarvitaan 10 puolueosaston tuki tai 250 tukijaa. Malli taitaa olla sama kuin SDP:n presidenttiehdokkaan valinnassa.

Siksi Nuorsosialidemokraattien parissa on syytä käydä keskustelu, keitä me haluaisimme nähdä kiertueella. Emme siis tee nyt päätöstä kenet haluamme SDP:n puheenjohtajaksi, vaan pelkästään kiertueosallistujista.

Jäsenet saavat asiasta vielä sähköpostia ja myöskin tässä blogissa on tarkoitus käydä keskustelua tästä asiasta, ns. kommenttikentässä.

NUS ry:n esitys tullaan tekemään vielä sitten ennen kuun loppua tämän keskustelun perusteella.

Joten, eikun mielipiteitä kehiin ja perusteluita niihin.

PS. Muistakaapas äänestää NUS RY:n ehdokkaita tulevassa jäsenvaalissa sekä HOK-elannon vaaleissa, ellei niiden äänestyaika jo loppunut.

PS1. (lisätty 6.2.) NUS RY:n jäseniä on myös muualla Suomessa osuuskauppavaaleissa ehdokkaana. Jos olette Suur-Savon osuuskaupan jäseniä, niin Satu Taavitsaista kannattaa siellä äänestää edustajistoon!

Terveisin
Ismo Kainulainen, NUS RY:n puheenjohtaja

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Olen jo kantani päättänyt eli kannatan Miapetraa puheenjohtajaksi, mutta haluan, että kisasta tulee oikea ja reilu. Eli minä haluaisin nähdä kyllä kaikki,jotka ovat tähän mennessä ilmoittautuneet, ehkä en Skinnaria, Viitasta ja Kiljusta, koska en pidä heitä varteenotettavina. -t.anja-

Anonyymi kirjoitti...

Tässäpä on puheenjohtalle tullut sähköpostiviesti myös tänne blogipalstalle välitettäväksi.

"Kannatan Johannes Koskisen lähettämistä pj-kiertueelle. Johanneksella on vankka kokemus talous-, ulko- ja oikeuspolitiikasta sekä pitkä ministerikokemus. Lisäksi hän on eduskunnan varapuhemiehenä toimiessaan osoittanut valtiomiestaitoja ja pääministeriltä vaadittavaa jämäkkyyttä.

Ehdotan siis, että "Hämeen Viisaana" tunnettu SDP:n Arvi Lind eli kolmen K:oon "Kovan Karisman Koskinen" lähetettäisiin NUS:in ehdokkaana pj-kiertueelle!

Viestin välitti:
Ismo Kainulainen, Nuorsosialidemokraatit NUS RY:n puheenjohtaja

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä juttu, kun täällä saa vaikuttaa.

Minusta ihan hyvin voisi laittaa kierrokselle kaikki muut paitsi Tuomiojan. Minusta se sopisi paremmin, jonkun eläkeläisjärjestön tai museoyhdistyksen puheenjohtajaksi.

Muut ehdokkaat ja heidän mielipiteensä ovat lisäksi ihmisille tuntemattomia ja siksi ne kierrokselle.

Nuorta voimaa demarikärkeen. Sanon minä.

Nimim. EI pensakupongeille

Anonyymi kirjoitti...

Jälleen välitän tänne yhdistyksen jäseniltä tullutta s-postia puheenjohtajakiertueesta.

"Eli kannatan, että kaikki, jotka ovat asettuneet ehdolle SDP:n puheenjohtajaksi, tulee ottaa mukaan puheenjohtajaehdokaskiertueelle. Jos he itse eivät pääse tai eivät halua sille osallistua, se on heidän oma asiansa. Jos jotkut pitäisi rankata ulos, on se vaikeaa, koska mistä esimerkiksi tiedän, kuinka monta ehdokasta kiertueella olisi optimaalista olla mukana? Kaikki ehdokkaat ovat
kuitenkin keskenään erilaisia individualisteja. Ehkä ehdottaisin mukaan Filatovia, Kantolaa, Kumpula-Natria, Tuomiojaa ja Urpilaista. Mutta kyllä tämä
silti aika mahdoton tehtävä on!"

Viestin välitti:
Ismo Kainulainen, Nuorsosialidemokraatit NUS RY:n puheenjohtaja

Anonyymi kirjoitti...

Minä soisin arvokkaan yhdistyksemme tuen kaikille halukkaille ehdokkaille. Jos raakataa pitää olen samoilla linjoilla kuin t.anja. Mutta menköön kun kerran aloitettiin... the more the merrier!

Mika från Stockholm

Anonyymi kirjoitti...

Onhan se hyvä kannattaa kaikkia, mutta miettikääpä, kun jokainen puhuu kahdesti viisi minuuttia. Se on sitten puolitoista tuntia hurahtanut. Että sellainen kiertue. Näinhän siinä tulee lopulta käymään, mutta minusta viisi ehdokasta riittäisi. Se porukka voisi olla (aakkosjärjestyksessä) Filatov, Kantola, Koskinen, Kumpula-Natri ja Urpilainen. En siis sentään kaikille antaisi lähtökohtaisesti yhdistyksen kannatusta. Jäsen, vaikkakin nimimerkillä.

Anonyymi kirjoitti...

Viimeisen jäsenen mielipidettä on helppo kannattaa. Eiköhän viisikosta Filatov, Kantola, Koskinen, Kumpula-Natri ja Urpilainen tule lopulta myös uusi puheenjohtaja.

Heja Mippe;)

Anonyymi kirjoitti...

Olisin viimeisen mielipiteen kanssa samaa mieltä. Turha sinne on kaikkia "jo kyntensä" näyttäneitä laittaa.

t. Moraalioppia Kantolasta