perjantai 21. joulukuuta 2007

Aloiterumba jatkuu edelleen

Siis kommentoikaahan tätäkin tuonne blogin kommenttiosiolle ja näin siis meneteltiin:
Mikäli Nuorsosialidemokraattien jäsenten enemmistö ei vastusta sitä, niin sitten aloite jätettään virallisten nimenkirjoittajien toimesta.

Halutessasi voit laittaa mielipiteesi myös sähköpostilla nuorsosialidemokraatit@welho.com tai ismo.kainulainen@kooviis.fi.

Toivottavaa olisi, että NUS ry:n jäsenet vastaisivat blogipalstan kommenttiosioon omalla nimellä esim. kommenttiin lopuksi.

Voit myös tehdä aloitteen itse suoraankin tai sitten myöskin aloitteen NUS
ry:n aloitteeksi ylläoleviin s-postiosoitteisiin tai tänne kommenttiosioon.

Ismo Kainulainen, Nuorsosialidemokraatit NUS RY:n puheenjohtaja

Nuorsosialidemokraatit NUS ry:n aloite
SDP:n puoluekokoukselle

Valtionyhtiöiden edustuksen päättäminen


Valtionyhtiöiden sekä erilaisten järjestöjen johtoelimissä, kuten hallituksessa ja hallintoneuvostossa on myös SDP:n edustus. Esimerkiksi järjestöihin sekä erilaisiin valtion toimielimiin valittavista SDP:n edustajista esitykset tekee puoluehallitus. Valtionyhtiöissä tilanne on toinen. Esitykset valtionyhtiöiden hallintoon tekee eduskuntaryhmä, joskin puoluehallitustakin menettelyssä kuullaan. Tämä menettelytapa on johtanut siihen, että SDP:n edustajina valtionyhtiöiden hallinnossa on pääsääntöisesti kansanedustajia.

Tämän johdosta nimityskäytäntöä on syytä muuttaa siten, että puoluehallitus tekee kaikki merkittävät henkilöesitykset, jolloin paikkajakoa voidaan tarkastella paljon laajemmin. Samalla tulisi myös ottaa puolueen sääntöihin harkittavaksi tasa-arvokysymyksen lisäksi myös alueellinen tasapuolisuus.

Nuorsosialidemokraatit NUS ry esittää SDP:n sääntöjen muuttamista jo
Hämeenlinnan puoluekokouksessa siten, että:

Puoluehallitus tekee esitykset SDP:n edustajiksi valtionyhtiöiden hallintoon.

Ei kommentteja: