sunnuntai 22. heinäkuuta 2007

Kesäpäivät ja vähän muutakin

Reilu viikko sitten perjantaina pidettiin NUS:in ensimmäiset valtakunnalliset kesäpäivät. Paikalla oli toistakymmentä henkilöä ja rennon iltapäivän kuluessa käytettiin sanan säilää kunnolla. Aiheet polveilivat NUS:sin toiminnasta aina SDP:n puoluekokouksen sekä puolueen imagon uudistamiseen. Helsingin keskustassa Honkaluodssa (korkeasaaren kupeessa) pidetyt kesäpäivät saivat tänään myös merkittävästi valtakunnallista huomiota, sillä Helsingin Sanomat julkaisi kesäpäiviltä lyhyen repparin. Tämä on poikinut palautetta. Muutamat ovat olleet yhteydessä ja kysyneet, että olisivat mielellään olleet mukana, mutta eivät tienneet kesäpäivistä vasta, kun nyt lehdestä lukien.

Kesäpäivät polkaistiin pikaisesti pystyyn ja niistä kerrottiin kaikille, ketkä silloin olivat ehtineet liittyä yhdistyksen jäseniksi. Näin alkuun ei paljon sen suurempaa markkinointia ehditty tekemään. Kuitenkin reilu viikko sitten Honkaluodossa päätettiin, että yhdistys järjestää myös syyspäivät, jolloin tiedottaminenkin niistä tulee jo olemaan sitten paremmin järjestetty. Tarkoitus on käyttää tätä palstaa ja mahdollisesti jo sitten omia internet -sivuja, mikäli ne saadaan valmiiksi. Luonnollisesti kaikki jäsenet saavat tiedon suoraan sähköpostiin, joten mikäli haluat varmistaa tiedon saannin ja tulla jäseneksi, niin laita asiasta sähköpostia osoitteeseen nuorsosialidemokraatit@welho.com tai ismo.kainulainen@kooviis.fi

Syksyn aikana, jo heti alkusyksystä on tarkoitus muokata tuota kesäpäivien antia siihen kuntoon, että voimme tulla "ulos" ajatuksillamme. Sitä samaa on myös tarkoitus tehdä meidän toimintamme järjestämisen suhteen, eli sitä kehitetään jatkuvasti avoimen vuoropuhelun merkeissä ja avoimuutta sekä yksittäisen jäsenen vaikutusmahdollisuuksia on tarkoitus korostaa. Siitä oli kovasti puhetta kesäpäivillä. Mitä jäsen saa ja miten hän pääsee vaikuttamaan, siinä on haastetta. Paljastettakoon, että nyt meillä on jo jotain uuttakin siihen, kunhan saamme vain "fasiliteetit" kuntoon, niin sitten näytetään.

Tällä palstalla on hyvin erilaisia tekstejä. Esimerkiksi Hirvolan Matti on laittanut kivan kesämatkakertomuksen Mostarista. Juuri tätä NUS:sissa haetaankin. Erilaista pohdintaa ja mielipiteitä, jotka pyörivät politiikan ympärillä. Ne tuovat uudenlaista mielenkiintoa ja uutta tietoa politiikkaan. Minulle "uuden ja tuoreen" tiedon saanti oli yksi syy ryhtyä harrastamaan politiikka.

Ismo Kainulainen, Nus ry:n puheenjohtaja.

Ei kommentteja: