lauantai 9. helmikuuta 2008

Matkalla Turkuun

Kyllä, nyt on se viikonloppu, kun kaikki kynnelle kykenevät demarit matkaavat Turkuun. Nekin, jotka eivät pidä siitä, että puolue uudistuu organisoidulla tavalla. Siis ihan yhteisen pohdinnan ja siihen perustuvien johtopäätösten ja linjausten pohjalta.

Mutta minä en kirjoita Turusta, koska olen vasta matkalla sinne. Pysähdyin nimittäin Valkeakoskelle, jossa tänä viikonloppuna vietetään Työväen Musiikkitapahtumaa. Sitä samaa, jonka päätapahtuma on heinäkuussa, tänä vuonna tarkalleen ottaen 23.-27.7.

Tänään juklistettiin kesän ohjelmisto. Ja mikäs olisi parempi tapa julkistaa moinen kuin kuulla työväen musiikkia. Ja tietysti myös osallistua sen ilmoillesaattamiseen - olenhan täällä myös ammattiliittojen laulajien karaoketuomarina! Siitä kisasta en voi vielä paljastaa muuta, kuin että korkea on taso. Karsinnoissa kuultiin 17 laulajaa, joiden jälkeen tuomaristo kiitteli, ettei samaa kuulla jokikisessä karaokekuppilassa. Niissä kun saattaisi muuten ruveta viihtymään ihan toden teolla :) No, kuusi saatiin kuitenkin valittua finaaliin, joka alkaa parin tunnin kuluttua siitä, kun tämä teksti julkaistaan blogissamme.

Mutta se muu työväenmusiikki. Mielenkiintoista. Ja ajassa, siis ihmisten elämässä kiinni olevaa, sanoisin. Ohelmistossa löytyy, niin nyt kuin kesälläkin, monipuolinen valikoima huolella valittuja esiintyjiä ja esityksiä niin "aikuiseen makuun" kuin nuoremmillekin. Ja lapset on muuten huomioitu vielä ihan erikseen.

Sami Saari ja J. Ahola lienevät kaikille tuttuja nimiä. Osa tuntee myös oman suosikkini, Sir Elwoodin Hiljaisten Värien Juha Lehden ja Junnu Saaresahon muodostaman duon. Harvoin olen nauttinut niin paljon haitarilla soitetusta musiikista kuin silloin, kun kurttua kurittaa Jonna Pirttijoki. On täällä paikallistakin väriä, esimerkiksi Two Much, joka soittaa akustisena duona raskaan musiikin klassikoihin.

Tätä - muun muassa - on tämän päivän (ja illan ja yön) työväen musiikki. Hienoa, että perinteikäs tapahtuma ei ole jämähtänyt paikoilleen, vaan yhdistää taitavasti nykyajan ja perinteen. Ja vieläpä suurelta osin talkoovoimin!

Suosittelen reissua Valkeakoskelle ensi heinäkuun lopussa!

Reijo Paananen, NUS ry:n hallituksen jäsen

PS. Työväen Musiikkitapahtuman ohjelmatiedot löydät osoitteesta www.walmu.com.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Nyt SDP uudistuu todella, kun Heinäluoma ilmoitti ratkaisustaan.
NUS on perustettu vain H:n uudelleen valintaa varten, miten nyt.

Anonyymi kirjoitti...

Mistä olet saanut moisen ajatuksen? Perustajajäsenenä taidan tietää ihan tarkkaan, miksi NUS perustettiin, eikä Eeron uudelleenvalinta ollut sillä listalla.
Reijo, NUS ry:n hallituksen jäsen