sunnuntai 10. helmikuuta 2008

Matkalla Turusta Helsinkiin

Olihan se aikamoinen uutinen. Puheenjohtaja Eero Heinäluoma ei asetu uudelleen ehdokkaaksi SDP:n puheenjohtajaksi. Olimme juuri pohtineet työpajassa puolueosastotoiminnan uudistamista ja mielestämme pääsimme tavoitteeseemme: Jokaiselle osallistujalle jäi ainakin yksi juttu sydämeen ja päähän, mitä omassa osastossa voisi tehdä.

Ennen uutispommia minulla oli sellainen fiilis, että nyt keskustelemme oikeista asioista kuten politiikan sisältöjen ja järjestön uudistumisesta tai ainakin päivittämisestä. Olin erittäin ylpeä puolueen uudesta Ei vain leivästä -ohjelmasta, mutta erityisesti Neljä vuodenaikaa – ilmasto-ohjelmasta.

Nyt kun puheenjohtaja ja puoluesihteeri vaihtuvat, minua pelottaa, että todellinen uudistuksemme jää henkilövaihdoksiin.

Vaikka koinkin Heinäluoman ilmoituksen voimakkaasti, olen sitä tyyppiä, joka ei jää tuleen makaamaan. Meillä on erittäin hyviä nuoremman sukupolven tyyppejä, joista voimme hyvällä mielellä valita ja valkata mieleisemme. Jotenkin koen, että Tuomiojan pitäisi tässä kohtaa todeta, että olen tavoitteeni puolueen uudistamisessa saavuttanut ja nyt on nuorempien aika. Se olisi kunniakasta. Yhtä kunniakasta kuin mitä Heinäluoma teki tänään.

Nimittäin nyt on aika! Laita kommenttisi.

Tanja Harjuniemi, NUS ry:n sihteeri

8 kommenttia:

Petri Mustakallio kirjoitti...

Juu, Eero näytti hyvää esimerkkiä. Erkki seuratkoon perässä.

Anonyymi kirjoitti...

Ei taida seurata, ei ainakaan Maikkarin uutisten äskeisen haastattelun perusteella. Mutta väliäkö hällä. Nyt vaihtuu sukupolvi. Ei Eki sille mahda mitään.

Arto J. Virtanen kirjoitti...

Edellä oleviin kommentteihin on helppo yhtyä. Ekin on vaikea murtaa vahvaa syntynyttä mielikuvaa. Hän on konkari, jonka haastaa kokonaisvaltaisen uudistumisen keskellä nuorempien toimijoiden sukupolvi. Kyse on niin linjasta, kuin SDP:n modernisoinnistakin.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä se Erkki on kuitenkin hyvä vaihtoehto, hänen tapansa käsitellä asioita ei sinänsä ole huono.

Anonyymi kirjoitti...

Erkillä on hyvä sosialidemokraattinen uudistusohjelma ja oli jo edellisessä puoluekokouksessa. Silloin hän sai peräti 40% äänistä!

Uudistumisen paine on nyt jäsenistössä suurempi ja Erkin kannatus nuorten piirissä vahvistunut. Nyt vastassa ei ole taitavaa järjestömiestä Heinäluomaa, joten Tuomioja todennäköisesti voittaa. Onneksi
Erkki on jäsendemokratian voimakas kannattaja ja kokoaa tiimin uudistusta toteuttamaan. Tiimiin varmasti tulee vahva nuorten panos.

Meillä on myös hyviä nuoria naisia pyrkimässä johtoon. Heillä ei vielä ole kokemusta riittävästi ja vanha järjestöjyrä pitää heidät aisoissa. Ihmettelen miksi MiaPetra on ottanut kummisedäkseen metalliliiton Putkosen, ei hyvältä näytä!

TagenTurinat kirjoitti...

Tuomiojan kannatusko nuorten keskuudessa noussut?? Omien havaintojeni mukaan näin ei ole tapahtunut, vaan Urpilainen ja Kumpula-Natri ovat kahmaisseet ison osan Tuomiojan suosiosta nuorten ja nuorten aikuisten keskuudessa.

En oikein usko Tuomiojan kykenevän saamaan 176 ääntä Hämeenlinnassa. Mutta hän voi kuitenkin ratkaista lopputuloksen, mikäli on valmis siirtämään puolueen toden teolla uuteen aikaan.

Anonyymi kirjoitti...

Tuomiojan kannatus on Aamulehden tuoreen gallupin mukaan ylivoimainen. Filatov pääsee puoleen ja muut kaukana takana.

Merkittävää on että saman gallupin mukaan Erkki Tuomioajan kannatus nuorten piirissä on myös ylivoimainen.

Demokratiaan kuuluu useita ehdokkaita, on hyvä että niin on nyt SDP:ssä.
Linjavaalista ei ole kysymys vaikka kummisetä Lehtinen väitettään toistelee mediassa.

Anonyymi kirjoitti...

Mikäli Kokoomuksen puheenjohtaja olisi valittu Helmikuun tai maaliskuun galupeilla, niin Marjo Matikainen olisi ollut varsin kovilla. Hänhän oli tunnetuin ehdokas ihmisten keskuudessa. Sitten, kun puolueväki pääsi kuulemaan hänen mielipiteitään ja hän ei halunnut kiertää kentällä mm. pj-kiertueella, niin kannatus tippui.

Ismo Kainulainen, puheenjohtaja Nus ry