maanantai 5. marraskuuta 2007

ALOITTEITA OSA 3

Keskustelu yhdistyksen konkreettisista puoluekokousaloitteista jatkuu. Eli tavoite olisi, että aiempien keskusteluiden pohjalta laitetaan tehdyt esitykset kommentoitavaksi. Mikäli Nuorsosialidemokraattien jäsenten enemmistö ei vastusta niitä, niin sitten aloite jätettään virallisten nimenkirjoittajien toimeista.

Halutessasi voit laittaa mielipiteesei myös sähköpostilla nuorsosialidemokraatit@welho.com tai ismo.kainulainen@kooviis.fi.

Toivottavaa olisi, että NUS ry:n jäsenet vastaisivat blogipalstan kommenttiosioon omalla nimellä esim. kommentin lopuksi.

Voit myös tehdä aloitteen itse suoraankin tai sitten myöskin aloitteen NUS
ry:n aloitteeksi ylläoleviin s-postiosoitteisiin tai tänne kommenttiosioon.

Ismo Kainulainen, Nuorsosialidemokraatit NUS RY:n puheenjohtaja

TÄSSÄPÄ ALLA ON SITTEN KOLMAS ALOITE.

Nuorsosialidemokraatit NUS ry:n aloite
SDP:n puoluekokoukselle

SDP.n on vahvistettava rooliaan sivistyspuolueena


Sosialidemokraattinen Puolue on syntyjänsä sivistyspuolue. Se on yli satavuotisen historiansa aikana pitänyt huolta jäsentensä koulutustarpeista järjestämällä runsaasti koulutusta niin paikallisella kuin alueellisella ja valtakunnallisellakin tasolla.

Tällä hetkellä puolueella on koulutuksellisina kärkihankkeina nuorille vaikuttajille suunnattu TulevaisuusAkatemia ja järjestöosaamisen vahvistamiseksi tarkoitettu JärjestöAkatemia, joka on vielä käynnistysvaiheessa.

Puolue tekee nykyisin hieman aiempaa tiiviimpää yhteistyötä Työväen Sivistysliiton kanssa, joka on strategiassaan määrittänyt keskeiseksi toiminnan kehittämisalaksi yhteistyön tiivistämisen jäsenjärjestöjen kanssa sekä aluetoiminnan kehittämisen.

SDP on lisäksi ainoana puolueena aidosti käynnistänyt ajatushautomotoiminnan, jota tekee Sorsa säätiö. Säätiö luo yhteyksiä tiedemaailmaan ja sitä kautta tarjoutuu mahdollisuus suodattaa uusia ajatuksia politiikan kehittämiseksi. Säätiö on lyhyessä ajassa pystynyt vakiinnuttamaan muutamia hyviä toimintamuotoja, kuten muun muassa perjantai-yliopistot, jotka ovat olleet korkeatasoisia ja suosittuja.

Nuorsosialidemokraatit NUS esittää, että:

Puolueen koulutusresurssit turvataan myös tulevalla puoluekokouskaudella ja koulutuksen järjestäminen vastuutetaan selkeästi.

Alueellisen yhteistyön lisääminen SDP:n piiri- ja paikallisjärjestöjen sekä Työväen Sivistysliiton aluetoimistojen kesken otetaan koulutuksen kehittämisen painopisteeksi ja puolueelle rakennetaan selkeä vuosittainen koulutuskalenteri.

Koulutuksen valtakunnallisia kärkihankkeita kehitetään niin, että TulevaisuusAkatemiaa jatketaan, JärjestöAkatemia vakiinnutetaan ja niiden lisäksi päätetään perustaa kolmas pitkäjänteinen koulutuksellinen kärkihanke.

Puolue tukee kaikilla mahdollisilla tavoilla Sorsa Säätiön toimintaa ja tekee kaikkensa sen puolesta, että tällaiseen ajatushautomotoimintaan suunnattu yhteiskunnallinen tuki kasvaisi merkittävästi.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Voisikos tuosta Vesa Maurialan jenkki -mallista ottaa mallia myös tässä puoluekoulutuksen kehittämisessä?

Siellähän niitä säätiöitä ja muita think thankeja onkin kai sitten aika paljon enempi.

Arto J. Virtanen kirjoitti...

Nice. Miten olisi yhden kokopäiväisen työntekijän osoittaminen vastaamaan 50 000 ihmisen liikkeen koulutustoiminnasta?

Ismon blogi kirjoitti...

Arton pointti on hyvä, miten olisi myös kokopäivätoiminen jasenhankkija SDP:hen?

Ismo Kainulainen

Anonyymi kirjoitti...

Ja sitten kun aikaa kuluu, perustetaan valtion rahoitusta nauttiva koulutusjärjestö, joka edistää työväenliikkeen asiaa. Mutta hetkinen, meillähän on se jo!

Arto J. Virtanen kirjoitti...

Jarin pointti on sikälikin hauska, että merkittävä osa tuosta esityksestä on sisällä eilen vilkaisemassani toimintasuunnitelmaluonnoksessa. Sen, miten päin nämä ilmiöt liittyvät toisiinsa, jätän pohdittavaksi;)