keskiviikko 28. marraskuuta 2007

SAP:n jäseneksi - voiko se olla näin helppoa

Nyt se sitten tapahtui. Menin Ruotsissa ensimmäiseen puolueosaston kokoukseen ja liityin samantien puolueeseen. Kyseessä on ESP Stockholm, joka on nuorekas, noin 100-jäseninen, EU- ja kv- politiikkaan keskittyvä osasto, jossa politiikan puhumisen ja tekemisen ohella pidetään hauskaa. Jotenkin kuulosti sen verran NUS-touhulta, ettei voinut muuta kuin liittyä. Porukkaa oli paikalla mukavasti ja aiheena oli EU:n puolustuspolitiikka.

Mielenkiintoista oli, että tilaisuudessa painotettiin jälleen neljää puolueen tulevaisuutta pohtivaa työryhmää, joihin voi kuka tahansa lähettää näkemyksiään nettisivujen kautta. Tässäkin kokouksessa oli edustaja kv-työryhmästä. Ryhmiin tuntuu törmäävän aina, kun on jossain tekemisissä demarien kanssa ja niihin suhtaudutaan tosissaan. Meillä olisi hyvä saada infoa omista sinänsä samalla logiikalla toimivista puoluekokousryhmistä nettisivuille. Turha niitä on pitää vakan alla.

Mielenkiintoinen yksityiskohta oli myös, että kysellessäni liittymiskaavakkeen perään, niin sain vastaukseksi: "etkös sä täyttänyt sen henkilötietolapun, joka kiersi keskustelun aikana". Myennettyäni sain osakseni iloisen hymyn ja toteamuksen, että tervetuloa yhdistykseen ja puolueeseen. Häh?! Voiko se olla näin helppoa...

Mika Häkkinen
NUS ry:n "asiantuntija"

Ei kommentteja: