tiistai 20. marraskuuta 2007

Syyspäivät sykkyrällään

Niinhän sitä päätettiin. Nuorsosialidemokraateilla täytyy olla (onnistuneiden kesäpäivien lisäksi) syys-, talvi- ja kevätpäivät. Ja mikäpä parempi kohde kuin käydä tutustumassa syyspäivillä ruåtsalaistuvan kaukojäsenemme Mikan työ- ja elinoloihin.

Kun tuumasta ryhdyttiin toimeen, ryhdyttiin hankkimaan kulkuvälinettä rapakon yli. Punaiset laivat olivat itsenäisyyspäivän jälkeiselle viikonlopulle jo täynnä, mutta riemukkaista (ainakin jos johtajiinsa on luottaminen) matkoista tunnetulla valkoisella saattaisi olla tilaa. Näin ainakin arvelivat ystävälliset henkilöt lipunmyynnistä.

Oli vain yksi ongelma. Varausjärjestelmää uusittiin, joten vahvistusta emme matkallemme ihan heti saaneet. Mutta olihan meillä aikaa odottaa.

Samaan aikaan toisaalla Mika suunnitteli ohjelmaa ja sopi paikallisten kollegoidensa kanssa meille lauantaiksi (!) alustuksia.

Vierähti kuukausi, eikä vahvistusta pyynnöistämme huolimatta saatu. Tänä aikana koin varausjärjestelmän uusimisen jo Tallinnaan suuntautuneella matkallani ja olipa erään tutun risteily mystisesti peruttu, kun hän perheineen oli astumassa laivaan.

Mutta sitten: bingo! Järjestelmä toimi jälleen. Iloisna olimme yhteydessä varaushenkilöstöön - vain saadaksemme kuulla, että laiva olikin jo täynnä. Mielessä vilahtelivat ajatukset noista mystisistä tapauksista, joissa kokonainen megakonsertti myydään loppuun parissa minuutissa. Onko laivamatkailustakin tullut yhtä raadollista kamppailua, jossa vain nopeimmat selviävät?

Lopputulos ei muutu, eli lukija voi lakata jännittämästä. Syyspäiviä ei vietetä Ruåtsinmaalla. Pienen (?) sähköpostirumban jälkeen meille olisi lopulta löytynyt paikkoja menossa (liekö viittauksilla median puoleen kääntymisestä jotain tekemistä asian kanssa?), mutta paluun suhteen tilanne ei ollut ihan niin ruusuinen kuin olisimme halunneet.

Mitä opimme tästä? Tuskin mitään. Paitsi että jäämme odottamaan riemulla sitä luvattua uutta punaista laivaa, jonka konsepti perustuu kuulemma ennennäkemättömään ideaan: palveluun.

Reijo, NUS ry:n hallituksen jäsen

PS. Syyspäivät järjestetään joka tapauksessa. Eihän sitä järjestöpäätöksiä noin vain voi sivuuttaa. Ajankohta on tuo itsenäisyyspäivän jälkeinen aika, paikkaan palataan pikimmiten.

Ei kommentteja: