perjantai 16. marraskuuta 2007

ALOITTEITA OSA 5

Keskustelu yhdistyksen konkreettisista puoluekokousaloitteista jatkuu. Eli tavoite olisi, että aiempien keskusteluiden pohjalta laitetaan tehdyt esitykset kommentoitavaksi. Mikäli Nuorsosialidemokraattien jäsenten enemmistö ei vastusta niitä, niin sitten aloite jätettään virallisten nimenkirjoittajien toimesta.

Halutessasi voit laittaa mielipiteesi myös sähköpostilla nuorsosialidemokraatit@welho.com tai ismo.kainulainen@kooviis.fi.

Toivottavaa olisi, että NUS ry:n jäsenet vastaisivat blogipalstan kommenttiosioon omalla nimellä esim. kommenttiin lopuksi.

Voit myös tehdä aloitteen itse suoraankin tai sitten myöskin aloitteen NUS
ry:n aloitteeksi ylläoleviin s-postiosoitteisiin tai tänne kommenttiosioon.

Ismo Kainulainen, Nuorsosialidemokraatit NUS RY:n puheenjohtaja

TÄSSÄPÄ ALLA ON SITTEN VIIDES ALOITE.

Nuorsosialidemokraatit NUS ry:n aloite
SDP:n puoluekokoukselle

SDP:stä tietoyhteiskunnan ykköspuolue
Sosialidemokraattinen Puolue oli ensimmäinen puolue Suomessa, joka avasi itselleen internet-sivut. Netistä on järjestö- ja vaalityössä tullut yhä keskeisempi muoto.

Esimerkiksi alle 40-vuotiaiden keskuudessa netin rooli vaalien aikaisena tiedon lähteenä vastaa tutkimustiedon mukaan kavereiden kanssa käytävää keskustelua politiikasta. Netti on siis yhtä aikaa sekä kaikille avoin, että varsin intiimi tiedonvälityskanava.

Pirstaloituvassa maailmassa järjestöille on tärkeää, että ne pystyvät tarjoamaan kiinnostuneille tietoa omilla ehdoillaan ja ovat läsnä sellaisissa nettiyhteisöissä, joissa netin käyttäjät muutoinkin liikkuvat.

Esimerkiksi nettisivut eivät enää kehittyneissä yhteisöissä ole vain osa puolueen viestintää ja julkikuvan kehittämistä, vaan ne integroituvat erilaisiin blogistoihin, YouTubeen (jossa voi välittää elävää kuvaa) tai muihin vastaaviin nettiyhteisöihin, joissa on runsaasti jäseniä.

Näin yksittäiset kansalaiset pääsevät osaksi suurempaa nettiyhteisöä, toiminnasta tulee vuorovaikutteista ja yhteisön jäsenet vaikuttavat keskeisesti siihen, millainen yhteisö on, kirjoittamalla, lähettämällä elävää kuvaa jne. Toisin sanoen toiminta on aidosti vuorovaikutteista.

Nuorsosialidemokraatit NUS ry esittää, että:

Tulevalla puoluekokouskaudella kaikkien keskeisten sos. dem. toimijoiden kesken (mm. puoluetoimisto, eduskuntaryhmä, nuorisoliitto, opiskelijat, naiset, Demari ja muu työväenlehdistö) luodaan yhteinen internet-portaali ja sen kehittämiseen resurssoidaan tarvittavat määrärahat.

Netin kehittämiseen haetaan puolueen ulkopuolelta parasta mahdollista asiantuntemusta ja pyritään siihen, että sivustosta muodostuisi aidosti vuorovaikutteinen media tavalla, jota aloitteen perusteluissa on kuvattu.

Puolueelle perustetaan yhteistyössä keskeisten sos. dem. toimijoiden kesken aito ja riippumaton verkkolehti.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kun päivän erkkolainen kertoi Ahteen matin kritisoineen demareiden sisällä kiehuvaa uudistuskeskustelua ja vaati sen lopettamista, niin pitihän sitä ottaa selvää, mistä ottaa selvää.

Netistäpä tätä helposti löytyi. Hyvät nuoret sossut, jatkakaa samaa tahtia. On hienoa, että uskallatte nousta vanhaa kaartia vastaan. Se suojelee vain omia asemiaan. Demarit ovat olleet mauttomia ja hajuttomia viime aikoina. Lipponen sentään vielä raivostutti, tämä Heinäluoma ei taida muuta tehdä kuin kilauttaa SAK:lle.
t,olliv

Anonyymi kirjoitti...

Erinomaionen aloite! Kävin juuri katsomassa SDP:n nettisivuja ja ne olivat luvalla sanoen kaikkea muuta kuin houkuttelevat. Olisi korkea aika panostaa sivujen sisältöön ja ulkoasuun - tehdä esimerkiksi palautteen antaminen tai vaikka jäseneksi liittyminen sivujen kautta helpoksi.

Anonyymi kirjoitti...

ZZZ... krooh... zzzzzzz...