sunnuntai 16. syyskuuta 2007

NUS:in uudistusohjelma etenee

Uudistusajattelu puolueessamme etenee sitä mukaa kun järjestöuudistustyöryhmä aloittaa työtänsä.

Tänään sunnuntaina eduskunnan varapuhemies Johannes Koskinen on ottanut kantaa puolueen uudistamistavoitteisiin. Johanneksen puheen pääsisältö on kuvattu alla.

Käytäköön siitäkin keskustelua!

Vesa Mauriala
NUS ry:n hallituksen jäsen
___________


"SDP:ssä on lisättävä merkittävästi jäsenten mahdollisuuksia osallistua ja vaikuttaa puolueen linjaan, toteaa eduskunnan varapuhemies Johannes Koskinen Rengon työväenyhdistyksen 100-vuotisjuhlissa sunnuntaina pitämässään puheessa. Koskisen mukaan riskinä kaikilla puolueilla on toiminnan kangistuminen - hallinnoidaan liikaa ja puhutaan politiikkaa ja aatetta liian vähän.

”Uutena avauksena voitaisiin miettiä isompia, jopa kaikille jäsenille avoimia piirikokouksia. Näin ihmiset voisivat kokea yhteisöllisyyttä ja päästä vaikuttamaan nykyistä paremmin”, toteaa eduskunnan varapuhemies Johannes Koskinen.

Nykyisin SDP:n 1100 paikallisyhdistystä valitsee kukin edustajansa piirikokouksiin eli ne eivät ole kaikille jäsenille avoimia.

Johannes Koskinen kannattaa lisäksi puoluekokouksen koon merkittävää kasvattamista sekä puoluekokoussyklin tiivistämistä nykyisestä kolmesta kahteen vuoteen.

”Nykymaailmassa politiikan linjaa pitää voida päivittää aiempaa tiiviimmin. Tähän sopisi hyvin se, että puoluekokoukset pidettäisiin kahden vuoden välein. Puoluekokousten luonne muuttuisi enemmän kansankokouksiksi. Osa puoluekokousasioista, esimerkiksi aloitteiden käsittelyä ja yksittäisiä ohjelma-asiakirjoja voitaisiin hyvin siirtää puoluevaltuustolle. Tämä muutos vahvistaisi myös puoluevaltuuston roolia”, pohtii Johannes Koskinen.

Keskeinen osa käynnissä olevaa uudistustyötä on Koskisen mukaan parantaa puolueen yhteyksiä tiedemaailmaan.

”SDP on syntyjänsä sivistysliike. Tarvitsemme nykyistä huomattavasti paremmat yhteydet tiedeyhteisöihin ja siellä tapahtuvaan ajatustyöhön. SDP:n perustama ”think tank” Sorsa-säätiö on erinomainen väline tässä sillanrakennuksessa. Puolueen työryhmäorganisaatiosta tulisi myös tehdä nykyistä avoimempi. Tällä hetkellä SDP:ssä on noin kolmekymmentä työryhmää, joiden jäsenet valitaan lähinnä kutsuperiaatteella”, toteaa varapuhemies Johannes Koskinen.

Koskisen mukaan SDP:n on pyrittävä johtavaksi nettipuolueeksi ja sille on luotava riippumaton, vahva verkkolehti, josta puolueen jäsenet ja puolueesta kiinnostuneet voivat löytää nykyistä paremmin tietoa ja luoda uudenlaisen demarihenkisen keskustelufoorumin."

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

No eipä voi kuin läpsytellä karvaisia käsiä innostuksen vallassa yhteen, silkkaa asiaahan tuo kaikki on.

Vaan mitäpä pitäisi ajatella tällaisesta rempseän nuorisobilepuolue Kokoomuksen tempauksesta (lainattu Tiketin uutiskirjeestä):
"Evening at Bank 6.10.2007
-Ennennäkemättömät Illanistujaiset yhdessä Helsingin hienoimmista juhlatiloista!
-Restaurant Bank on tuhannen hengen juhlatila Unioninkadulla Helsingin keskustassa. Tiloissa on järjestetty hyvin vähän iltatilaisuuksia, ja tämä onkin juuri siksi erityinen ilta.
-Tervetuloa, pukeudu tyylillä ja saavu ajoissa!
-Dresscode: Smart Casual
-Pääpankkiireina Helsingin parhaat House-Dj:t mm. STEDE (Ihana), JONI MALMI (Den Kungliga Klubben), TAPIOK (Wave) & Co.
-Lisäksi meiningeissä saattaa "vilahtaa" mukana Kokoomuksen kovin kärki!
-Yhteistyössä mm. Red Bull, Kokoomusnuoret, Bank Restaurant, Get2Helsinki.com & Co.
-La 6.10. Restaurant Bank, Helsinki, klo 22-04, K-22, 7 EUR (ennakkolipulla jonon ohi!)
"

Herttinen.