torstai 9. elokuuta 2007

Päästiin SDP:n jäseneksi

SDP:n puoluehallitus hyväksyi tänään 9.8. meidät puolueen jäsenjärjestöksi. Samalla puoluehallitus totesi, että uusien valtakunnallisten toimintamuotojen etsiminen sekä kokeileminen nuorille aikuisille on merkittävää puolueeen vastikään käynnistyneet uudistusprosessin kannalta. Tämän lisäksi puoluehallitus kannusti Nuorsosialidemokraatteja tähän työhön aktiivisesti.

Eli nyt sitä ollaan puolueosasto ja päästään vaikuttamaan todella puolueen linjoihin. Siitä jo huomenna iltapäivällä on luvassa konkreettista pohdintaa. Puolueen jäsenmäärä tulee heti konkreettisesti lisääntymään ja uskon, että jatkumo tämän suhteen on taattu.

Eli, jos haluat mukaan uuden poliittisen kulttuurin luomiseen ota ihmeessä yhteyttä nuorsosialidemokraatit@welho.com tai ismo.kainulainen@kooviis.fi

Ismo Kainulainen, NUS ry:n puheenjohtaja

LIITTENÄ LEHDISTÖTIEDOTE

NUORSOSIALIDEMOKRAATIT - NUS ry.
TIEDOTE
9.8.2007

Nuorsosialidemokraatit SDP:n jäseneksi

SDP:n puoluehallitus hyväksyi tänään 9.8. kesäkuun alussa perustetun Nuorsosialidemokraatit - NUS -yhdistyksen puolueen jäsenjärjestöksi.

Puoluehallitus totesi, että uusien valtakunnallisten toimintamuotojen etsiminen sekä kokeileminen nuorille aikuisille on merkittävää puolueen vastikään käynnistyneet uudistusprosessin kannalta. Puoluehallitus korosti, että Nuorsosialidemokraatit on perustettu luomaan SDP:hen myös uutta valtakunnallista toimintaa.

Nuorsosialidemokraatit - Nus -yhdistyksen toiminta on tarkoitettu erityisesti nuorille aikuisille. Sen tarkoitus on tarjota mielekästä toimintaa niille sosialidemokraateille, joilla ei syystä tai toisesta ole järkeviä toimintamahdollisuuksia omalla paikkakunnallaan. Näin ollen esimerkiksi opiskelun, työskentelyn toisella paikkakunnalla tai esimerkiksi ulkomaille muuton johdosta, ei tarvitse jatkossa merkitä sitä, että puolueen perusjärjestötoiminnasta jäädään pois.

Yhdistyksen tarkoitus on myös aktivoida uusia toimijoita tuleviin vaaleihin. Valtakunnallisia toimintamalleja kehittävän osaston (korjattu 14.8. painovirhe "valtakunnallinen osasto") tarkoitus on ylittää kunta- ja maakuntarajat poliittisessa toiminnassa. Kuitenkaan yhdistys ei halua pitää puolueen jäseniä poissa kulloisenkin asuinpaikkansa poliittisesta toiminnasta, vaan valtakunnallisen verkoston avulla tarjotaan toiminnan eväitä eri paikkakuntien toimijoille. Yhdistys myös kannustaa nykyisiä ja tulevia jäseniään asettumaan ehdolle asuinpaikkakuntansa vaaleissa sosialidemokraattien listoille.

Perustetun yhdistyksen hallituksen muodostavat Ismo Kainulainen, puheenjohtaja, Tanja Harjuniemi varapuheenjohtaja, Matti Hirvola sihteeri, Reijo Paananen taloudenhoitaja, Vesa Mauriala hallituksen jäsen sekä Mika Häkkinen hallituksen jäsen. Yhdistyksessä on nyt jo toistakymmentä jäsentä ja kiinnostus jäsenyyteen on kasvamaan päin.

Nuorsosialidemokraatit haluavat olla eturintamassa edistämässä SDP:n uudistamista. Uudistamisen pohdintaa on mahdollista seurata huomenna perjantaina 10.8. kello 15.00 alkaen NUS:in blogissa, joka löytyy osoitteesta nuorsosialidemokraatit.blogspot.com

Ei kommentteja: